• Achtergrond

Achtergrond

Eden Alternative is het intellectuele eigendom van Dr. Bill Thomas. Zo'n twintig jaar geleden was hij werkzaam als arts  in een verpleeghuis en werd aldaar  geconfronteerd met een eenvoudig te verhelpen lichamelijke klacht van een bewoonster. Net toen hij dacht haar goed behandeld te hebben had zij een mededeling voor hem en deze resulteerde gaandeweg in het opzetten van Eden Alternative. 

Deze bewoonster vertelde hem dat zij zo eenzaam was en dat was zijn aanleiding om in zijn vrije tijd het leven van de bewoners te observeren. Pilletjes tegen eenzaamheid bestaan niet, evenals pillen tegen verveling en afhankelijkheid. Dat had hij niet geleerd tijdens zijn opleiding, daar lag een uitdaging en die ligt er nog steeds.

Op basis daarvan werd Eden Alternative opgericht en deze is inmiddels uitgegroeid tot een internationale organisatie die tot doel heeft om eenzaamheid, verveling en hulpeloosheid te bestrijden.

Inmiddels zijn er wereldwijd vele huizen gerealiseerd waar bewoners, betrokkenen, medewerkers en vrijwilligers samen gestalte geven aan 'hun' huis waarin zij graag wonen, werken en komen en daar gaat het om.

Zolang wij leven doen wij er toe!